Ve, TSK'ya balyoz indi.<br /> <br /> Hava Ku - AlıntıSöz

Ve, TSK'ya balyoz indi.

Hava Kuvvetleri Eski Komutanı İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek gözaltına alındı. Çetin Doğan ve Engin Alan'la birlikte, muvazzaf amiraller-generaller tutuklandı.

Bazı gazetelere göre 70 subay gözaltına alınmıştı, bazı televizyonlara göre 50 subay tutuklanmıştı. Kimisine göre sekiz şehirde baskın yapılmıştı, kimisine göre 12 şehirde evler aranmıştı. Takip edilemez haldeydi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine e-posta geldi. Meçhul ihbarcı, Mehmet Ali rumuzunu kullanmıştı. Kozmik odadaki aramadan sonra telaşlandılar, Seferberlik Tetkik Kurulu'nun kirli silahlarını toplayıp Ankara'ya getiriyorlar diyordu. Bir kamyona ait plaka veriyordu.

Derhal operasyon düzenlendi. O plakalı kamyon Gölbaşı'nda durduruldu. Brandayla örtülü kasasından el bombaları çıktı. Haberi ilk olarak TRT verdi. Son dakika bilgisi olarak duyurdu. Seri numaraları kazınmış 900 adet el bombasının bulunduğu söylendi. Öbür televizyonlar üstüne atladı.

Ergenekon cephaneliği yakalandı yaygarası koparıldı.

Halbuki, TSK'ya ait el bombalarıydı. Muğla Güllük'ten getiriliyordu. Özel Kuvvetler Eğitim Komutanlığı'nındı. Seri numaraları kazınmış değildi, seri numaraları vardı.

Kamyonla bomba taşınır mı? tartışması başladı.

Ya neyle taşınır?

Bu sefer Sivil kamyonla taşınır mı? tartışması başladı. O uygulama da yeni değildi. Taaa 1990'dan beri sivil kamyonla taşınıyordu. Bunun üzerine Peki, niye trenle taşınmadı? tartışması başladı... Ki, en matrağı oydu. Muğla'dan Ankara'ya tren yoktu. Aslına bakarsanız, Muğla'da treni boşver, ray bile yoktu. Hadise trajikomik bir hal almıştı.

...»

TSK'nın kamyonu terör örgütü kamyonu olarak gösterilirken... Uşak'ta bir otomobil hatalı solladı, karşı yönden gelen kamyonun altına girdi, sürücü öldü. Otomobilin bagajında cep telefonuyla patlatılmaya hazır, beş kiloluk bomba düzeneği bulundu. Sürücünün cebinden şifreli krokiler çıktı. PKK kuryesi olduğu yazıldı. Gerisini öğrenemedik... Çünkü savcılık tarafından alelacele gizlilik kararı alındı, yayın yasağı getirildi. TSK terör örgütü gibi sunuluyor, tescilli terör örgütünün bombaları kamuoyundan gizleniyordu.

...»

Dedim ya, virüs gazeteciliği yapılıyordu. Bulaştırılıyordu. Mesela, araştırmacı gazeteci ayaklarıyla makale döşenen biri, Ergenekon öyle örgüt ki, ona üye olduğunu bilmeyenler var demişti!

Aslında haklıydı... Başsavcı Cihaner'in evi basıldığında, kızı Sıla'ya ait olan Garfield, Kırmızı Başlıklı Kız, Cinderella, Temel Reis, Buggs Bunny ve Alaattin'in Sihirli Lambası gibi çizgi filmlere el konulmuştu. İddianamede deliller arasında gösterilmişti. Tembel kedi Garfield, Ergenekon'daydı, haberi yoktu!

...»

Diğer Yılmaz Özdil Sözleri ve Alıntıları